Home » Opfriscursus

Waarom een opfriscursus?

Je hebt Frans gehad op de middelbare school. Je kennis is echter behoorlijk weggezakt, maar niet dusdanig dat je zin hebt om de beginnerscursus te doen. Bovendien zijn de lessen vanaf (licht)gevorderd aantrekkelijker omdat je dan een thema kunt kiezen. 

Om toch op een goede manier in de gevorderden cursus te kunnen instromen heeft Taaldolfijn voor jou een opfriscursus ontwikkeld. Het voordeel van deze opfriscursus is dat je hem helemaal zelf kan doen. Doordat je toch ooit een basis in het Frans hebt gelegd, kun je vrij snel door deze opfriscursus heen. Je vocabulaire en grammatica worden weer opgefrist. Belangrijker is echter nog dat je na het doen van deze cursus beter Frans spreekt en verstaat dan je ooit gedaan hebt. Dit dankzij het feit dat je de cursus doet in een virtuele leeromgeving, dus eigenlijk in Frankrijk en tussen de Fransen!  Op een speelse, interactieve en effectieve manier haal je zo snel als jij wilt je Frans weer op!

Taaldolfijn Opfriscursus Frans

De virtuele leeromgeving, hoe werkt het?

Het gesproken Frans is niet alleen snel, het is ook echt anders dan geschreven Frans, met een andere zinsbouw en andere woorden en een andere uitspraak. Naast het algemene taalgebruik (language courant) gebruiken de Fransen ook de spreektaal (language familier) en de zogenaamde deftige taal (language soutenu). Fransen wisselen feilloos tussen deze drie categorieën, het is immers hun

moedertaal. Om dit ook te leren, heb je ervaring nodig in een echte Franse omgeving. En dát is wat Taaldolfijn je biedt!

Dankzij de virtuele leeromgeving sta je continu in contact met "echte" Fransen. Je raakt met ze in gesprek over serieuze zaken zoals je werk en minder serieuze zaken zoals het weer; je bezoekt Parijs; je eet in Franse restaurants; je reist met het openbaar vervoer;  je leert de Franse overzeese gebieden kennen en het Franse schoolsysteem en je maakt kennis met diep in de Franse cultuur gewortelde chansons (liedjes) en populaire moderne Franse bands en muzikanten.

Het grote voordeel van deze lesmethode is dat je kunt studeren waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is wifi om de filmpjes af te spelen. In principe maak je alle oefeningen in het virtuele systeem. Veel oefeningen zijn interactief, maar niet allemaal. Bij je cursus ontvang je een werkboek waar alle oefeningen in staan die ook in je virtuele systeem staan. Je hoeft dus niet altijd achter je computer of laptop te zitten om je cursus te doen. Met de app op telefoon scan je de QR codes om daar je filmpjes te zien en je audiobestanden te beluisteren.  

Begeleiding

In het aankoopbedrag van de cursus zijn 2 gratis Skypelessen van 50 minuten inbegrepen. De cursus is volledig op e-learning gebaseerd, daarom is het misschien even wennen. In deze Skypelessen maken we je wegwijs in het systeem en laten we je zien hoe deze cursus je spreekvaardigheid sterk verbetert. 

Natuurlijk is het mogelijk de hele cursus met Skypebegeleiding te doen. Het is niet per se nodig, want binnen de cursus word je ook begeleid door je docent: via de ingebouwde chatfunctie kun je je vragen kwijt en via de inmail functie kun je gemaakt werk insturen. 

Prijzen, bestellen en reserveren van de Skypelessen

Je kunt op verschillende manieren je cursus aanschaffen. Je kunt heel simpel contact met ons opnemen via e-mail of je kunt in de Agenda al één of twee Skypelessen inplannen nadat je via I-deal de cursus hebt aangekocht. 

Na aankoop krijg je via e-mail je toegangscodes toegestuurd en de naam van de virtuele omgeving: www.taaldolfijn.nl . In de bijlage sturen we je een kleine handleiding, zodat je alvast een kijkje kan nemen in de cursus. Tijdens de Skype lessen krijg je alles verder tot in de puntjes uitgelegd. 

Thuisstudie met focus op conversatie: Frans voor beginners of opfriscursus (geldig tot 1 juni)

Nu voor € 175,=       (i.p.v. € 225,=)

Cursus Prijs
Virtuele opfriscursus € 225,=
Studielasturen 40 - 60 uur
Inclusief 2 Skypelessen van 50 minuten
Virtuele begeleiding van een gediplomeerd docent
Werkboek
App voor op je mobiele telefoon met de virtuele leeromgeving.
App voor op je mobiele telefoon om via QR codes uit je werkboek filmpjes en audiobestanden af te spelen.