Home » Voor wie bestemd

Voor wie bestemd?

De conversatielessen van Taaldolfijn zijn er voor iedereen. Dat wil zeggen: iedereen die graag écht Frans wil of moet leren spreken en verstaan. Daarmee bedoelen we, Frans spreken en verstaan alsof je zelf Frans bent.

Een verhuizing naar Frankrijk, Frans leren voor je werk of gewoon als hobby er zijn talloze redenen om Frans te leren.  Hoe mooi en goed onze cursussen zijn, zal je snel ervaren. Je zal graag in de voor jou bestemde AAD's* duiken om je Frankrijk gevoel op te roepen en steeds weer je enorme vorderingen waar te nemen. 

* filmpjes voor Fransen door Fransen, zie home pagina

Petit déjeuner

Le petit déjeuner français - Frans ontbijt

Groepsles of privéles

Frans conversatie via Skype

Misschien denk je dat les via Skype alleen één op één kan plaatsvinden. Dat is niet zo. Je kunt les nemen met een groep tot maximaal 5 personen. Op het afgesproken tijdstip komt iedereen online op Skype. Je kan elkaar allemaal zien en horen en je kunt met elkaar naar een AAD*  kijken. Bij deze groepsles kan het zo maar zijn dat alle groepsleden zich op een andere plek bevinden, waar ook ter wereld! 

* filmpjes voor Fransen door Fransen, zie home pagina

Cursus Frans: Cultureel, Culinair of Zakelijk

Voor de hobbyist zijn er cursussen op onderwerp van interesse: kunst, cultuur, geschiedenis, het Franse chanson, literatuur, gastronomie (kookkunst) en ga zo maar door. Je leest er alles over onder particulieren.  

Naast de algemene zakelijke cursus biedt Taaldolfijn ook verdieping middels conversatie cursussen op zakelijk vlak: over actualiteit, (geo)politiek, technologie etc. Voor een overzicht van alle onderwerpen en mogelijkheden klik je op zakelijk Frans

Voor de ultieme verdieping kan zowel de hobbyist als de verkoopdirecteur elke maandag van het jaar zijn of haar cursus Frans op locatie in Frankrijk beginnen. Algemene cursussen, maar ook cursussen op maat en naar onderwerp. Als officieel agent voor de Cavilam-Alliance-Française in het prachtige Vichy kunnen we alle soorten cursussen ook daar ter plekke aanbieden. Voor meer informatie zie www.fransinfrankrijk.com

Frans in Frankrijk

Speciale cursussen voor Senioren

De groep senioren in onze samenleving wordt steeds groter. Vitaal, sportief en leergierig zijn veelal de kenmerken van menig 50, 60 en 70plusser. Omdat deze groep vaak specifieke interesses heeft bieden we zowel via Skype als op locatie in Frankrijk speciale cursussen aan voor senioren. In Frankrijk gaat dat zelfs zo ver dat lessen Frans gecombineerd worden met culturele of culinaire activiteiten.

In deze clip zingt Julien Clerc, niet meer de jongste maar nog altijd even populair als 40 of zelfs 50 jaar geleden. En zo zijn er meer. In Frankrijk word je niet zo gauw af geserveerd vanwege je leeftijd. In de clip blijft bij de kerstmaaltijd één stoel leeg. Dat is een goede Franse gewoonte: met de kerstmaaltijd op 24 december houd je één plek vrij voor de onverwachte gast, zodat iemand die alleen is met kerst altijd aan kan kloppen. Voor meer informatie over cursussen specifiek voor jouw leeftijdsgroep, klik je op senioren