Home » Voor wie bestemd » Particulieren

Waarom Frans praten als de Fransen?

Natuurlijk heb je je eigen argumenten om echt Frans te willen leren spreken én verstaan. Misschien heb je in Frankrijk of een ander Franstalig land al ervaren hoe ongelukkig en onbeholpen je je voelt als je niet in staat bent om te communiceren met de plaatselijke bevolking. Wanneer het je niet lukt  om iemand iets uit te leggen of te vragen, of nog erger: dat je niet begrijpt wat de ander je probeert te vertellen. Taalproblemen in toch relatief eenvoudige omstandigheden, zoals op de markt, bij de dokter, met autopech en dergelijke. Juist in die omstandigheden kan je meestal met Engels niet terecht. 

Misschien was je toch heel goed in Frans op school, leerde je keurig je vocabulaire en grammatica uit je hoofd en kon je al relatief moeilijke teksten lezen en begrijpen. Je hebt echter nooit de vaardigheden geleerd om je goed verstaanbaar te kunnen maken en om de Fransen goed te kunnen verstaan.

Het verschil tussen geschreven taal en spreektaal is enorm in het Frans. 

De uitspraak luistert heel nauw om goed verstaanbaar te zijn en zo zijn er nog een aantal factoren bepalend voor hoe goed je Frans spreekt en verstaat. De Conversatielessen van Taaldolfijn zijn bij uitstek geschikt om je deze vaardigheden eigen te laten maken. De reden is dat je naast het converseren met een native speaker ook virtueel tussen de Fransen wordt gedropt en in de Franse taal en cultuur wordt ondergedompeld. 

Natuurlijk leer je bij Taaldolfijn ook de vocabulaire, grammatica, lezen en schrijven. De focus ligt echter vooral op leren spreken en verstaan als de Fransen.

Ben je slechts geïnteresseerd in het leren lezen en schrijven, dan heb je Taaldolfijn niet per se nodig en kan je terecht bij de meeste Taleninstituten.

Taaldolfijn écht Frans leren spreken

Frans leren is levensecht, gevarieerd en speels bij Taaldolfijn

Kennisniveau van de Franse taal - beginners 

Nog nooit Frans geleerd en weet je er niks van? Ook jij maakt direct kennis met het Franse leven. Aan de hand van je docent, maak je je eerste oefeningen. Al gauw zal je het zelfstandig kunnen en al heel gauw zal je echt een woordje Frans spreken!

Je start met de Skype beginners A1 cursus gevolgd door A2 (élémentaire). Bij deze cursussen krijg je vocabulaire lijsten met betekenis en audiobestanden voor de uitspraak. Het gaat hier om de vocabulaire uit de interactieve vragen bij de betreffende AAD's (zie home) en vocabulaire uit de AAD's zelf. Aandachtspunten zoals grammatica, uitspraakregels en oefeningen, taalritme en cultuur worden in het Nederlands uitgelegd. 

Taaldolfijn - Frans voor beginners

Kennisniveau van de Franse taal - gevorderden 

Taaldolfijn Frans voor gevorderden

Gevorderden
Voor de gevorderden zijn de Skype cursussen B1 en B2 bij uitstek geschikt. In deze Skype cursussen bereik je een niveau waar zelfs zakelijke gesprekken geen probleem meer zijn. 

Ver gevorderden

Je spreekt vrijwel automatisch Frans.

Toch maak je - misschien juist door het tempo waarin je spreekt - foutjes. Misschien wil je ook je taalgebruik meer gelaagd maken, door een nog uitgebreidere kennis van vocabulaire, grammaticale constructies en taalgebruik aangepast aan de situatie. Taaldolfijn verzorgt ook conversatielessen op C1 en C2 niveau.

Niveaus A1, A2, B1, B2, C1, C2 en het ERK

De niveaus zijn aangeduid conform de normen van ERK (Europees Referentiekader). Voor een uitgebreide omschrijving van deze niveaus die Europees zijn vastgelegd, klik je op deze link

Opfriscursus

Als je al Frans hebt geleerd op school...
Voor degene die op de middelbare school al Frans heeft geleerd, maar bij wie het één en ander is weggezakt, heeft Taaldolfijn een virtuele opfriscursus ontwikkeld. Deze cursus is inclusief twee Skypelessen van 50 minuten en vraagt verder meer zelfwerkzaamheid. Je kan je eigen tempo bepalen. Via de chat functie blijf je in contact met je docent en kan je al je vragen stellen. Natuurlijk kan je ook extra Skypesessies bijbestellen. Uitleg van teksten en grammatica is behalve in het Frans ook in het Nederlands. Voor alle informatie over deze opfriscursus klik hier.

Taaldolfijn Opfriscursus Frans

Salle de classe  -  Pays - Bas

Individueel les of toch liever groepsles?

Groepsles is vooral van belang voor groepen met gemeenschappelijke interesses en belangen.

Taaldolfijn Groepsles Frans

Een goede maaltijd onder vrienden vraagt om een goede conversatie van de tafelgenoten

De Skype verbinding voor een Skype conversatieles kan probleemloos met meerdere personen tot stand gebracht worden. Daarom kan je klassikaal les krijgen vanuit je luie stoel thuis terwijl je toch in contact staat met je medecursisten. De cursussen zijn in principe hetzelfde als voor individueel les, echter nu met de mogelijkheid om met je studiegenoten te overleggen. Iedereen krijgt toegang tot de virtuele leeromgeving waar je je (ondersteunend) lesmateriaal hebt. Binnen die omgeving is er de chatfunctie om met elkaar te communiceren.

Certificaat

Je wil goed Frans leren praten. Met het doen van de cursus zal je al snel je vooruitgang merken. Hoewel je het misschien alleen voor je hobby doet, is het leuk je vooruitgang te meten. Als je toe bent aan een hoger niveau, krijg je een certificaat voor het niveau Frans dat je inmiddels beheerst. 

Conversatie: kies je onderwerp

Vanaf licht gevorderd niveau (A2) is het mogelijk om de Franse conversatiecursus over voor jou belangrijke en interessante onderwerpen te laten gaan. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid waardoor er altijd onderwerpen zijn die voor jou van toepassing zijn.

Taaldolfijn Frans leren op onderwerp

 De vocabulaire is aangepast aan de onderwerpen. De grammatica, cultuur, ritme en uitspraakoefening is voor alle onderwerpen hetzelfde. Voor je eerste (groeps-)les heb je normaal gesproken een proefles gedaan. In deze proefles hebben we afgesproken wat we in de les gaan doen. Bij het Cursusaanbod kun je jouw cursus aankopen en in de agenda kun je jouw les(sen) reserveren. 

Proefles 

Om optimaal profijt te hebben van je cursus is het belangrijk op het juiste niveau in te stromen. Veruit de beste manier om de juiste keuze te maken is het nemen van de proefles. Tijdens de proefles kunnen we kennis maken, indien nodig Skype installeren, bespreken wat je wilt leren en binnen welk tijdsbestek. Je kunt ervaren of deze manier van les iets voor je is. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je onder de volgende link: proefles.

Taaldolfijn Proefles Frans

Kies je cursus

Natuurlijk staat het je vrij direct een cursus te reserveren, zonder dat je een proefles neemt. Als jij overtuigd bent van je niveau, weet wat je wil en Skype al lang en breed zelf op je computer hebt geïnstalleerd, dan kan je gewoon je lessenreeks bestellen onder cursusaanbod en inplannen in de agenda. Als het je handig lijkt toch nog even contact te hebben voordat we van start gaan, vul dan even onderstaand formulier in. Denk je er anders over, meld je dan aan voor de proefles, zodat je goed voorbereid op je eerste les komt. Tot spoedig - à bientôt!