Home » Voor wie bestemd » Zakelijk Frans / Bedrijfsleven

Waarom Zakelijk Frans (Ze spreken toch Engels)?

Je hoort helaas te vaak: Ze spreken maar Engels.

Iemand die dat zegt heeft niet de juiste instelling om effectief zaken te kunnen doen met Fransen. Want, al spreken ze Engels........ze spreken liever Frans. Bovendien vinden de Fransen het van respect en klasse getuigen als hun zakenpartner (goed) Frans spreekt.

Tijdens mijn baan als export sales manager heb ik veel zaken gedaan met Franse bedrijven.

Waar deuren gesloten bleven, gingen ze voor mij open. Simpelweg omdat ik goed Frans sprak en kennis had van de cultuur en gebruiken. Voor een goede samenwerking is Frans spreken noodzakelijk. Je komt professioneler over en krijgt meer vertrouwen van je zakelijke partner. Frans is zeker ook belangrijk voor de momenten buiten de kantooruren. Je kunt deelnemen aan de conversatie, de grappen begrijpen. Dit zorgt er allemaal voor dat je sterker staat in de onderhandeling.

Taaldolfijn Zakelijk Frans

Verschil tussen geschreven en gesproken Frans

Misschien ben je eigenlijk heel goed in Frans. Corresponderen via e-mail vormt geen probleem voor je en gebruikershandleidingen van technische producten kun je zo lezen. Alleen, het soepel voeren van een gesprek in het Frans lukt maar niet. Om het Frans goed te kunnen spreken en verstaan heb je heel andere vaardigheden nodig dan om te schrijven of te lezen.

Het verschil tussen geschreven taal en spreektaal is enorm in het Frans, de uitspraak luistert heel nauw om goed verstaanbaar te zijn en zo zijn er nog een aantal factoren die bepalend zijn voor hoe goed je Frans spreekt en verstaat. 

Taaldolfijn Zakelijk Frans

De zakelijke conversatielessen van Taaldolfijn zijn bij uitstek geschikt om je deze vaardigheden eigen te laten maken. De reden is dat je naast het converseren met een native speaker met ervaring in het bedrijfsleven ook virtueel in het Franse bedrijfsleven gedropt wordt en in de Franse taal en (bedrijfs)cultuur wordt ondergedompeld. 

Natuurlijk leer je bij Taaldolfijn ook de vocabulaire, grammatica, lezen en schrijven. Maar de focus ligt vooral op leren spreken en verstaan als de Fransen.

Keuze van de cursus

Taaldolfijn biedt verschillende conversatiecursussen voor het bedrijfsleven. In ons aanbod zijn we vrijwel oneindig flexibel. Een aantal factoren waarop de conversatiecursus die voor jou geschikt is, gebaseerd wordt, zijn:

1. Niveau

Waarschijnlijk heb je zelf een idee van je niveau. Met een kleine test tijdens de proefles bepalen we samen jouw instroomniveau. Niveaubepaling gaat volgens de normen van het ERK

2. Gewone cursus of spoedcursus

Indien je binnen een zeer kort tijdsbestek behoorlijk goed Frans moet leren spreken, dan kun je gebruik maken van onze spoedcursus. Meer informatie over de gang van zaken bij de "gewone" cursus, vind je onder Conversatie Skype

3. Onderwerp

Misschien volstaat algemeen zakelijk Frans, misschien heb je ook meer specialistische kennis van het Frans binnen je vakgebied nodig. Een aantal voorbeelden aan onderwerpen vind je in het kader rechts op deze pagina (onder in de mobiele versie). Staat jouw onderwerp er niet bij? Schroom niet om contact op te nemen!

4. Privéles of groepsles

Is het alleen voor jezelf of heb je een hele afdeling die Frans moet leren? Groepsles via Skype is geen enkel probleem. Iedereen logt in op zijn of haar eigen Skype en de les kan beginnen! Meer informatie over de groepsles vind je onder Conversatie Skype

Niveau / proefles

Om optimaal profijt te hebben van je cursus is het belangrijk op het juiste niveau in te stromen. Veruit de beste manier om de juiste keuze te maken is het nemen van de proefles. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je onder de volgende link: proefles.

Inschrijven

Als je al bekend met ons bent, kun je direct je les reserveren in de agenda. Nog nooit een les gedaan bij ons, dan raden we je aan een proefles te nemen.  Deze proefles verplicht je tot niets. Ga je inderdaad over tot definitieve inschrijving, dan krijg wordt het bedrag van je proefles in mindering gebracht op je cursusgeld. Voor al onze cursussen ga je naar Cursusaanbod

Contactformulier