Over ons » Reviews

Ervaringen

Intensieve cursus beginner

Ik was op zoek naar een spoedcursus Frans. De website van Taaldolfijn sprak me direct aan. Alles is duidelijk omschreven en ook alle prijzen staan duidelijk vermeld.

De gratis proefles vond ik erg belangrijk. Bij een spoedcursus zie je elkaar elke dag en dan moet er wel een klik zijn. Tijdens de proefles raadde Elvira me aan de intensieve cursus te gaan doen in plaats van de spoedcursus, omdat ik ook tijdens de cursus gewoon zou moeten werken. Ik zou dus niet al mijn tijd alleen maar aan Frans kunnen besteden. Ik was dus eigenlijk goedkoper uit.

Een intensieve cursus bestaat uit 8 weken lang 16 lessen per week. Buiten de lessen om studeer ik in de virtuele cursus van Taaldolfijn. Het fijne van een intensieve cursus vind ik dat ik ook buiten de lessen om mijn vragen kan stellen. Ik hoef dus niet te wachten tot ik weer les heb.

Elvira kan heel goed lesgeven en uitleggen. Zodra ik een vraag heb, deelt ze het scherm en schrijft ze met mijn vraag mee. Ze schrijft eigenlijk al de uitleg op terwijl ik mijn vraag nog aan het formuleren ben. Ze is snel, duidelijk en geduldig. Ik ben niet bang om fouten te maken of om vragen te stellen.

Ik moet vaak in Brussel zijn en na het afronden van de eerste intensieve cursus kon ik me al goed verstaanbaar maken. Ik heb zelf ook veel tijd in de virtuele leeromgeving van Taaldolfijn doorgebracht. Je kan daarin heel goed zelfstandig leren.

Inmiddels heb ik mijn tweede intensieve cursus afgerond. Het Frans spreken en verstaan gaat steeds beter. Ik ben nog niet klaar, want ik wil helemaal vloeiend Frans leren spreken. Voor mijn werk zouden de kennis en vaardigheden die ik tot nu toe heb opgedaan echter al ruim voldoende zijn.

Mocht ik iemand tegenkomen die ook de Franse taal wil leren, dan zou ik die persoon zeker aanbevelen om naar Taaldolfijn te gaan.

Fauzia

 

Standaard cursus beginner : Cours d’immersion débutant

De cursus heb ik als heel fijn ervaren. Ongedwongen en op een zeer prettige manier. Elvira is gewoon een hele fijne lerares. Ze past zich gemakkelijk aan de cursist z’n behoefte aan. De les stof is begrijpelijk en goed opgebouwd. Het allergrootste voordeel vind ik dat het oefenen met het spreken heel goed aan de orde komt in tegenstelling tot de schriftelijke cursussen. Het contact is hierdoor ook heel persoonlijk. Ben snel met de tweede opleiding begonnen bij Elvira. Voor een ieder een aanrader voor wie het accent op het praten en verstaan de voorkeur heeft. Groetjes, Jan Utberg

 

Standaard cursus gevorderd

Voor de lockdown in maart 2020 een gedurende een aantal jaren, eenmaal per week, conversatie Frans in een kleine groep gedaan. Gewoon bij een docent aan de keukentafel. Deze lessen werden beëindigd door de lockdown en na een jaar ben ik op zoek gegaan naar een vervanging om mij tot dan toe opgedane kennis te onderhouden. Al vrij snel ontdekte ik " Taaldolfijn" en na een proefles ben ik online, zittend aan de eigen keukentafel aan de slag gegaan. De weggezakte kennis werd snel opgehaald, uitgebreid en raakte ingeslepen. Gezellige contacten, meer dan genoeg online mogelijkheden om mij daar te verrijken waar dat nodig bleek te zijn. Kort geleden heb ik getelefoneerd naar de elektriciteitsmaatschappij in Frankrijk voor het plaatsen van een nieuwe meter. Ze begrepen mijn boodschap en dat is voor mij het bewijs dat deze methode werkt. In het najaar ga ik voor het vervolg en tussentijds kan ik bijblijven met de uitspraak- en grammatica oefeningen. A bientôt Elvira!
Yvonne

 

Standaard cursus beginner

Het lesprogramma van Taaldolfijn is heel toegankelijk. Ik vind de grappige korte filmpjes met liedjes heel goed werken, je zingt gemakkelijk mee waardoor het in je hoofd blijft zitten. Het gebruik van verschillende kleuren maakt de grammatica heel inzichtelijk. Doordat ik de lessen vaak meerdere keren herhaal blijft de lesstof hangen zonder dat ik hoef te ‘stampen’. Ik leer in mijn eigen tempo en door de skype lessen met Elvira kan ik goed polsen of ik de stof beheers én oefen ik mijn uitspraak.

Margreet

Standaard cursus gevorderd

Ik ben nog maar kort bij je, maar ik heb in die paar lessen van één uur al zoveel bij je geleerd! Ik heb jarenlang Frans op de middelbare school en daarna op het HBO gehad, maar vlot spreken is me nooit echt gelukt. De woordenschat komt weer snel bij me terug en de conversatielessen met jou geven me veel plezier, en vertrouwen dat mijn droom om te kunnen converseren in het Frans ooit zal uitkomen! Van de week overigens met mijn twee Franse zakelijke contacten gesproken. Ze waren al onder de indruk van de vooruitgang!

Corine

Standaard cursus gevorderd

Door de conversatieles Frans bij Taaldolfijn is mijn Frans de laatste maanden flink vooruit gegaan! Elvira is een betrokken docent die haar liefde voor Frankrijk en het Frans goed kan overbrengen. 

Wendy

Standaard cursus gevorderd

Een aanloop nemen en springen! Dat is wat ik ervaar bij Taaldolfijn. Best eng, want je wordt ondergedompeld en komt al spartelend boven. Maar het werkt! Ik voel me vrijer om te spreken, zeker door de adviezen van de docent Elvira van der Sluis. Alles wat ik vroeger op school geleerd heb, komt weer binnen handbereik.

Margot

 

Standaard cursus beginners

Elvira geeft op een positieve en stimulerende manier les. Voordat ik wist kon ik een Frans gesprek voeren met mijn buren in Frankrijk, in het café, de supermarkt! 

Michele