Methode voor Frans Conversatie

Een onderdompeling in de Franse taal, zodat iedereen die dat wil de Franse taal kan leren spreken én verstaan.  Dat is kort gezegd wat er gebeurt bij alle cursussen Frans van Taaldolfijn.

Daarnaast krijg je ondersteuning om je onderdompeling goed te doorstaan en daadwerkelijk Frans te leren spreken en verstaan. 

Die ondersteuning bestaat uit:

1. filmpjes die helder en in het Nederlands de grammatica uitleggen,

2. woordenlijsten voorzien van audiobestanden met de uitspraak,

3. virtuele ondersteuning via de ingebouwde chatfunctie,

4. Naar behoeve persoonlijke online lessen door de docent via Skype.

Taaldolfijn Conversatie Frans
Taaldolfijn Conversatie Frans

Virtuele Onderdompeling in Frankrijk

Met de Frans Conversatie via Skype wijken we af van de traditionele manier van Frans leren. Een manier die vele voordelen heeft. 
Op deze onconventionele manier leer je het Frans zoals je het in Frankrijk zou leren: ondergedompeld in het Franse leven en in de Franse taal, gebruikmakend van al je fysieke mogelijkheden om de taal te verstaan. 

Neem een proefles, met een groep of individueel. 

De onderdompeling gebeurt via een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid authentieke audiovisuele documenten: Franse korte filmpjes van allerhande situaties, gemaakt voor Fransen door Fransen. Vanaf het allereerste begin raak je gewend aan het échte Frans, waardoor je geen tijd verliest om de taal goed te beheersen.
Natuurlijk word je niet zonder zwembandje het diepe ingegooid. De lessen bevatten een structurele opbouw en leren je ongemerkt strategieën om het echte Frans te verstaan en om adequaat in het Frans te reageren.

Online lessen Frans Conversatie

De lessen bevinden zich in de digitale leeromgeving (www.taaldolfijn.nl) . Je hebt toegang tot dit platform waarin je jouw cursus vindt. Je cursus is opgebouwd uit vele authentieke audiovisuele documenten (Franse filmpjes gemaakt voor Fransen en door Fransen).

Om te zorgen dat je iets van deze filmpjes gaat begrijpen, krijg je opdrachten, sommige interactief, andere niet.

Daarnaast zijn er woordenlijsten voorzien van audio voor de uitspraak om te oefenen, filmpjes waarin de benodigde grammatica in het Nederlands wordt uitgelegd en opdrachten om zelf te spreken en je uitspraak en je vocabulaire te oefenen.  

Echt Frans leren spreken.... Durf jij het avontuur aan?

Begeleiding

Je kunt kiezen voor een cursus zonder persoonlijke begeleiding. De enige begeleiding die je dan hebt is via de ingebouwde chat in de cursus. Je stelt je vraag en de docent beantwoordt deze via de chat. 

Daarnaast zijn er groepslessen en privélessen, beide via Skype. Ook bieden wij zakelijke cursussen Frans Conversatie

De Skypeles Frans Conversatie

Met Skype heb je de mogelijkheid om op dezelfde manier met je docent Frans te communiceren alsof je tegenover elkaar in een klaslokaal zit.
Wat heb je nodig? Het Skype programma van Microsoft is gratis te downloaden via deze link. Met dit programma kun je deelnemen aan onze lessen Frans Conversatie. Echter, zelfs zonder het Skypeprogramma op je computer te installeren kan je Skypelessen volgen. De docent stuurt je een link. Bewaar deze goed en gebruik deze om in je Skypelessen te komen. 
Je krijgt les van een tweetalige docent (Frans – Nederlands). Tijdens de Skypelessen beschikken we ook over een digitaal schoolbord dat voor beide partijen zichtbaar is. Daarnaast kunnen beide partijen het scherm met de digitale leeromgeving delen zodat je met elkaar mee kunt kijken. 

Terwijl je vrijuit in het Frans praat, maakt je docent op het digitale schoolbord aantekeningen. Deze aantekeningen bevatten aanvullingen, veranderingen en correcties op jouw spreken. Samen bespreek je deze punten en je hebt ze ook direct in je bezit. Na de les kun je deze aantekeningen overnemen in je schrift. 

Ja, ik ben zeer geïnteresseerd, neem contact met mij op voor een proefles!


N.B. Bekijk ook onze (spoed)cursussen Frans die gedurende het hele jaar gegeven worden in Vichy, Frankrijk. Voor meer informatie klik hier