Groepscursus  Frans Conversatie voor Senioren (60+)

Weet je wel hoe leuk en zinvol het is om met een groep Frans te leren praten of je Franse spreekvaardigheid te optimaliseren? Daarom starten we regelmatig met nieuwe groepslessen Frans Conversatie via Skype voor senioren. 

In een gezellige ongedwongen sfeer leer je op een speelse en effectieve manier - en met gelijkgestemden -  Frans spreken en verstaan! 

Niet alleen tijdens de les, maar ook daar buiten kan je eenvoudig contact met elkaar zoeken via de ingebouwde chatfunctie in de virtuele cursus en de Skypegroep. Je kan afspreken met één of meer medecursisten om buiten de les om via Skype bij elkaar te komen en samen activiteiten te doen, zoals een gesprek oefenen, elkaar helpen met de spreekoefeningen in de virtuele leeromgeving. Je docent heeft toegang tot de chats en beantwoordt indien nodig vragen. Daarnaast heb je allemaal toegang tot de virtuele leeromgeving om je spreken en verstaan dagelijks te kunnen oefenen. 

Voordelen groepscursus

- 10 Skypesessies met docent en medecursisten van 1 uur in een plezierige setting.

- Uitgebreide assistentie bij het digitale gedeelte (installeren Skype, gebruik leerplatform) indien nodig. We hebben uitgebreide ervaring hiermee, het komt altijd goed!

- Kleine groepjes met personen van "le troisième âge" (60+)

- Toegang tot de virtuele leeromgeving op internet of in onze eigen app om je spreken en verstaan te kunnen oefenen, waar en wanneer je maar wil. 

- Buiten de Skypesessies om kunnen cursisten onderling afspreken in de Skypegroep en met elkaar hun spreekvaardigheid trainen en naar een hoger plan trekken.

- Intensieve ondersteuning door de docent dankzij de chatfunctie: vragen buiten de les om kunnen in de  chat gesteld worden. De docent, maar ook medecursisten kunnen hierop reageren. 

- Vragen kunnen in de chat direct aan de docent worden gesteld. De docent beantwoordt de vragen snel.

- Vervolgcursussen sluiten naadloos aan

Hoe werkt het?

De docent maakt een skypegroep met ingebouwde chatgroep aan van maximaal 7 personen (6 cursisten plus de docent).

Tijdens de Skypesessie heb je de mogelijkheid om op dezelfde manier met je docent Frans en de andere cursisten te communiceren alsof je met elkaar in een klaslokaal zit. Voor een plenaire uitleg, deelt de docent het scherm zodat iedereen hetzelfde ziet en de uitleg die op het digitale schoolbord geschreven wordt kan meelezen. Na afloop ontvangt iedereen een kopie van deze uitleg op het digitale schoolbord.

Ben jij aan het woord in het Frans, en weet je iets niet, dan typt de docent het woord voor iedereen zichtbaar in de chat, zodat je door kunt, zonder onderbreking.

Frans Spreken en verstaan zoals de Fransen

De groepscursus Frans Conversatie bestaat uit 10 Skypesessies  ( 1 sessie per week ) met een docent. Het lesmateriaal bestaat uit een virtuele cursus in de digitale leeromgeving waarin je thuis aan het werk gaat. Je kan dit individueel doen, maar je kan ook met je klasgenoten online komen om samen te oefenen. 

In de virtuele leeromgeving vind je talloze echte Franse filmpjes met bijbehorende (interactieve) oefeningen en interactieve spreekoefeningen met spraakherkenning. Natuurlijk zijn vocabulaire en grammatica ook geïntegreerd, maar de nadruk ligt altijd op spreken en verstaan. Je leert spelenderwijs Frans spreken, verstaan en je raakt thuis in de Franse cultuur. Door op een plezierige manier samen te leren, thuis en tijdens de Skype sessies met je docent leer je uiteindelijk de Franse taal te spreken zoals de Fransen.

Hoeveel lessen?

We doen meerdere cycli van 10 lessen per jaar. Je kan echter altijd halverwege aanhaken. Behalve als je echt een totale beginner bent. Dan moet je wachten tot we met een nieuwe beginner les starten.

Per 10 lessen kan je kiezen of je direct weer 10 lessen gaat doen.

Start: Elke maandag tussen 1 september en 1 mei kun je starten met de cursus.
Aantal lessen: Aantal lessen: 10
Lesduur 60 minuten
Nieuw! Start begin april Woensdag 11h00 - 12h00 Beginners
Lestijden Maandag van 11h00 tot 12h00 Basiskennis
Dinsdag van 11h00 tot 12h00 licht-gevorderd
Aantal cursisten 4 - 6
Niveau 1. basiskennis 2. (licht) gevorderd
Prijs € 175,=
Prijzen zijn inclusief Volledig interactief virtueel studiemateriaal
Lestype Online via Skype
Frequentie 1 les per week

Inclusief: Een eigen account met toegang tot je virtuele interactieve cursus op www.taaldolfijn.nl . Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Voor alle informatie over de inhoud van je virtuele lesmateriaal klik je hier.

 

Optioneel en tegen meerprijs aan het einde van de cursus:

2 weken seniorencursus in Vichy.

Deze seniorencursus met veel excursies met privégids volg je bij in Vichy. Klik hier voor meer informatie. 

Een eigen account met toegang tot je virtuele interactieve cursus op www.taaldolfijn.nl . Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Voor alle informatie over de inhoud van je virtuele lesmateriaal klik je hier

Wat heb je nodig?

- Een computer, desk top of laptop. Een tablet kan ook, maar een computer heeft de voorkeur.

- Tijd om de lessen te kunnen volgen en thuis alleen of in groepsverband opdrachten te doen / maken.

- Het Skypeprogramma van Microsoft. Dit is gratis te downloaden via deze link. Met dit programma kun je eenvoudig deelnemen aan de groepslessen Frans Conversatie.

Als het installeren lastig is, neem contact met ons op, dan helpen we je. 

Aanmelden 

N.B. Check na het insturen van het formulier je spam box aangezien ons antwoord daar soms in terecht komt!!