Home » Voor wie bestemd » Speciale cursussen Senioren

Senioren - Waarom op latere leeftijd nog Frans leren?

Ook als je de 50 gepasseerd ben zijn er oneindig veel redenen om Frans te willen leren of om je Frans te willen optimaliseren. De meest voor de hand liggende zijn natuurlijk dat je langere tijd in Frankrijk of een ander Franstalig land wil gaan doorbrengen. Sterker nog, misschien woon je er al, maar red je je nog steeds met losse woorden en handen en voeten.

Als je redelijk tot goed Frans spreekt, brengt dat zoveel meer diepgang in je contact met de Fransen. En ben je eenmaal aan het leren, dan gaat het razendsnel. Behalve dat je tijdens je lessen praat met een native speaker, word je ook virtueel in Frankrijk gedropt. Dit maakt onze cursussen ook interessant voor mensen die nooit in Frankrijk komen, maar zeer geïnteresseerd zijn in de Franse taal en cultuur. 

Taaldolfijn Frans voor senioren

Een voorbeeld van een authentiek audiovisueel document. Voor alle informatie ga naar home

Conversatie en meer over je passie of hobby

We kunnen ons niet allemaal de luxe van lange vakanties of (vakantie)woningen in Frankrijk veroorloven. Toch blijven er genoeg redenen om Frans te leren over. Een taal leer je immers nooit alleen. Met het leren van een taal opent zich een hele nieuwe wereld, met andere gewoonten, een andere geschiedenis, een andere keuken en nog veel meer. Houd je van geschiedenis, kunst, lezen of koken of ben je meer van de actualiteiten en politiek? Vanaf licht gevorderd niveau kun je al je hele conversatiecursus aanpassen aan jouw wensen. Natuurlijk blijft het niet alleen bij praten. Naast je lesmateriaal kom je al pratend op materiaal dat aansluit op jouw passie: boeken, documentaires, magazines, beurzen en ga zo maar door. Een lijst met een aantal voorbeeld onderwerpen vind je onder deze link

Frans wordt levendig, speels en toegankelijk bij Taaldolfijn

Taaldolfijn biedt indien gewenst aparte cursussen voor senioren. Vanzelfsprekend zijn alle cursussen voor particulieren in het algemeen ook toegankelijk voor senioren. Seniorencursussen verschillen iets van de `gewone` cursussen voor particulieren in de mate van tijd die aan de cursus besteed kan worden. Zo is bijvoorbeeld de cursus Frans en Cultuur een speciale seniorencursus: Op een speelse manier leer je de Franse taal terwijl je je verdiept in de ontstaansgeschiedenis van beroemde Franse monumenten, in de Franse muziek en in de Franse kunst. Voor een compleet beeld lees je alle informatie op de home pagina, op de particulieren pagina en op de over ons pagina. 

Taaldolfijn - op een speelse manier Frans leren

Voor direct contact

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden, heb je specifieke vragen, is er iets niet duidelijk? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.


Taaldolfijn Frans leren contact